Boekrecensie: The Jewel – Amy Ewing

Titel: the Jewel

Auteur: Amy Ewing

De heersende elite van Lone City kan geen kinderen krijgen, sommige meisjes uit de lagere klassen kunnen dat wel. Zij worden getraind en vervolgens geveild aan de heersende huizen. Violet is zo’n meisje, ze wordt verkocht aan een van de rijkste dames van het land. Ze komt terecht in een luxe gevangenis, waar gevaar constant op de loer is. Als Violet ontdekt dat het niet goed gaat met haar beste vriendin, die ook geveild is, staat ze voor een moeilijke keuze: vluchten of helpen?

“Daar heb je weer zo’n boek,” was mijn eerste gedachte bij het lezen van het omslag. Een meisje dat in een moeilijke situatie terechtkomt maar ballen genoeg heeft om zich er hopelijk uit te vechten. Door de luxe omgeving waarin Violet terecht zou komen, kreeg ik ook meteen een visioen van De selectie. Het zusje van, misschien?

Toch wist The jewel me vanaf bladzijde een te verrassen. Het mag dan gelijkenissen hebben met De selectie, de plot van The jewel is compleet anders en het boek heeft een iets duisterder randje. Dat duistere randje, in combinatie met behoorlijk wat verrassingen, zorgt ervoor dat het verhaal constant spannend blijft.

Daarnaast heeft Amy Ewing krachtige en geloofwaardige karakters neergezet. Vooral Raven met haar temperament en gigantische trots is een kick ass personage. En hoe knap is het dat je toch een beetje mee gaat voelen met de slechterik van het verhaal?

En zal ik even eerlijk zijn? Ik was verkocht (hah) van de fancy jurken, het geroddel en verraad en de knappe jongens. Hoewel ik niet had verwacht dat ik er voor zou vallen, is dat toch gebeurd. Oh, en een waarschuwing vooraf: bereid je voor op het einde. It’s gonna hurt.

Een heerlijk boek vol spanning, verrassingen en mooie jurken. Ik kan niet wachten op deel twee.

Aantal hartjes: ♥♥♥♥

Het boek is makkelijk te bestellen via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *